2009-06-26
等咗好耐Pret終於係我公司樓下開。好高興仲可以成為哩間分店嘅第一位食家寫食評。一向對Pret都情有獨鍾,覺得佢哋無論係食物上及包裝上都好innovative。太古廣場哩間新店裝修得好型、好靚。內有好多由食物組成的有趣相片掛滿店內牆上。每幅相都有一些關於Pret嘅簡介,好有趣...例如介紹佢哋嘅牛角酥全是由法國來、咖啡有什麽與眾不同、等等資料。這些食物照真是好吸印,值得來一路歎杯咖啡一路欣賞這些照片。今日見佢哋新出咗啲蛋糕及甜品。包裝好吸印、價錢又唔貴,買咗幾件番屋企同仔仔和老公慢慢歎。朱古力Brownie ($14) - 鐘意佢無nuts,純朱古力...店員話係用Valrhona Chocolate做。朱古力香蕉蛋糕 ($14) - 香蕉味好鮮,蛋糕好moist、好軟。檸檬蛋糕 ($14) - 好清新、酸甜適中
檸檬蛋糕 ($14) - 好清新、酸甜適中