2017-09-01
1949 瀏覽
想D野食無咁快凍?當然非Pepper Lunch 莫屬啦。早幾日落左葵芳,lunch 時段多人到爆,又見好耐冇食Pepper了,所以把心一橫,前面有10個人都照等,為左食可以去到幾盡?由於本人比較貪心,咩都想試下,所以2個餐都order左三拼👇🏻特選三拼(牛、🐔、🐷(漢堡扒)海鮮三拼(🦐、🐟、以及帶子)以上2款三拼:本人都有試勻晒,除左🍚,食左半碗。先講特選三拼:D牛牛仲係血水色架,想幾成熟由我話事,食得牛當然唔會太熟啦,盡量會係「生與熟的邊緣」放落口,正!至於漢堡排以及🐔我就一定要十成熟,利用剩餘既熟力將「佢地」2邊係咁反轉,雖然味就一定唔會鮮架啦,但起碼唔會有事先XDD。再黎介紹:海鮮三拼:鯖魚上有一「pat」疑似係汁既物體,配合魚一齊食,確實另有一番風味,可惜的是:「pat」汁少左D囉,2啖就無鬼左至於帶子同🦐就煎到香噴噴先放入口,如果個刻有埋酒就perfect 啦👉🏻👈🏻
以上2款三拼:本人都有試勻晒,除左🍚,食左半碗。