2018-06-16
生日飯男親約左黎呢間充滿風味既餐廳,一坐低未嗌野食,侍應已經送上一碟特色小食。鹹鹹香香既脆餅配埋牛油果醬好清新同開胃!我地每人嗌左一杯野飲,Mango Smoothie同Season’s Breeze,Season’s Breeze其實係用芒果同藍莓打成。兩杯飲品都飲到好濃郁既果味,而且質地順滑。而我最欣賞佢啲飲品係選用低脂牛奶,岩曬啲注重健康既朋友們*Season’s Breeze $48**Mango Smoothie $48*主菜方面我地點左三樣。首先有Spaghetti Aglio-olio,係一款比較清淡既香蒜蝦意粉。蝦好彈牙爽口,的確唔錯!最驚喜係呢度既意粉煮法原來內有乾坤,佢唔似普遍既香蒜意粉煮得咁乾身,意粉其實有辣椒蝦油墊底,令成個意粉好香同好特別*Spaghetti Aglio-olio $142*另外,Grilled Rib Eye Steak都係誠意之作。五成熟既牛排唔會太老,肉質比較有咬口,牛味亦幾重最有誠意既係佢既配菜,配菜豐富唔再講,而選用既菜都比較特別,例如荀、意大利青瓜同蒜薯蓉等等。佢既薯蓉混合埋蒜,令成個味道好香同與別不同。呢味菜唔單止牛,連伴菜都好高
*Season’s Breeze $48*
*Mango Smoothie $48*
*Spaghetti Aglio-olio $142*
另外,Grilled Rib Eye Steak都係誠意之作。五成熟既牛排唔會太老,肉質比較有咬口,牛味亦幾重最有誠意既係佢既配菜,配菜豐富唔再講,而選用既菜都比較特別,例如荀、意大利青瓜同蒜薯蓉等等。佢既薯蓉混合埋蒜,令成個味道好香同與別不同。呢味菜唔單止牛,連伴菜都好高水準
*Grilled Rib Eye Steak $238*
最後,侍應推介左Chicken Masala配Garlic NaanChicken Masala係無骨雞配瑪沙拉醬汁,辣度可以自己選擇。原來小辣都幾辣下,不過係好惹味既香辣!配埋熱辣辣既烤餅一齊食簡直係完美配搭
*Chicken Masala $108*
*Garlic Naan $32*
最開心既係當侍應送上生日蛋糕時仲播埋生日歌,果然非常細心同驚喜。而佢仲好好咁每枱都送左小杯酒精
總括黎講,呢度既菜式唔單止好食仲非常有誠意,而且唔會收加一同切餅費,侍應既服務都好友善。絕對會再黎食過