2017-10-14
經過佐敦, 無意中發現品穀, 它的牛角包在ig非常出名, 一定要入去試試先😄各式包包排得整整齊齊, 見到呢個黑芝麻牛角包就知道一定要試呢個 😍 雙色牛角包喺外國比較流行,香港好少見 😄 外表見到牛角包 平均的 一層一層代表 製作嘅時候,摺酥 摺得靚 👍 顏色金黃亮澤, 見到都流口水呀😋 有善嘅店員幫我打開包櫃,因為飢詩完全唔識開 😂😂 俾錢後,店員為我即時唧cream 😘😘 然後用紙包住 🤗 環保呢嘢畀個like佢唔該 👍行咗兩條街之後已經忍唔住要開咗佢嚟食。 咬一口,外脆,先係牛油嘅香味飛入個鼻度, 然後係酥嘅甜味 😍 接著食到芝麻 cream 餡, 質感輕巧,充滿芝麻香氣,甜度適中 😋😋 香脆與幼滑的配搭 。 少量瑕疵包內蜂巢 結構 不算很細,但 食完成個人開心曬😁😁😁關於價錢問題, 有網友覺得略貴,但個人認為 店主在背後花了這麼多心思, 焙烘 是一門掌握時間的藝術, 這個價錢 絕對值得,請 繼續加油 💪💪💪 飢Point : 9.5/10#hungermarch #飢詩 #非飢詩
飢Point : 9.5/10
#hungermarch #飢詩 #非飢詩