2018-10-25
約埋閨蜜行街shopping,行到攰攰哋,便打算揾間 cafe shop hea 陣。見呢間 cafe shop 細細地,又無人,可以靜靜哋吹下水坐下。一進入店店員好有 heart 介紹,但又唔會令你有 bad feeling 在推介下 order 左鎮店之寶 焦糖脆脆 Caramel Crunch ($35) 廚櫃內此蛋糕是平平無奇的,在滿滿忌廉蛋糕上插滿即整既焦糖脆脆,點解我會知係整做? 因為食落口仲暖暖地架,真係好好食。我本人好少食甜野,都覺得好掂 咪以為食落會成口cream,呢度做得好輕好滑 呢十幾年香港比較興食芝士蛋糕,好耐無食海綿蛋糕既cake連埋脆脆一齊食 perfect 超滿足一口甜甜的脆脆海綿蛋糕 + 一啖cappuccino 總匯三文治 Club Sandwich ($48)雖然只係一份普通既公司三文治,但並唔係凍冰冰個種,同是即叫即整,食到呢度唔係hea做,真係幾好食總括黎講,舖頭細細得十個八個位,三四個閨蜜就最岩,一大班friend黎就自己諗喇~ 食物質素好好,所有野都好有heart,值得再黎。
焦糖脆脆 Caramel Crunch ($35)
一口甜甜的脆脆海綿蛋糕 + 一啖cappuccino
總匯三文治 Club Sandwich ($48)