2021-05-21
📍聚福樓話說有一日帶完狗仔去沖涼已經成夜晚8:00,頻撲左成日實在太肚餓,把心一横就係置樂搵嘢食啦~香港地搵一間pet friendly嘅餐廳並唔容易🥲依稀記得聚福樓有得帶狗就直衝去喇!!!不過講翻先,帶狗狗只可以坐室外 冇冷氣架,不過有超大風扇💨大家自行衡量翻🧡—————————————————-🍔 狂揼牛肉漢堡 $188我會形容佢係一個重量級嘅牛肉漢堡包🍔😂,因為佢塊牛肉極厚身勁紮實🤣〰️芝士就已經溶咗痴住晒牛肉上面,之後仲有一大舊完整嘅大啡菇中間有兩塊好厚嘅蕃茄同埋幾片紫洋蔥🤫巧香口🤤不過佢牛肉感覺冇調味,即係一大舊原味嘅牛肉咁樣食落去感覺就有啲膩,唔鍾意食肉嘅我表示食左幾啖就有啲難食埋落去🤣🤣但係佢係好食嘅~!只係我唔鍾意食肉🍔😣 另外薯條佢都比好多啊,即炸有鹽唔會淋durdur~我覺得唔使點茄汁就咁食都好好食添啊~仲有啲沙律菜俾你開下胃解下膩添🧡🍝 阿蟹肉同埋蟹膏你想點呢? $158一見到佢餐牌啲名就覺得好似mamaday🤣好盞鬼🤣〰️講返呢個蟹肉蟹膏意粉先~~佢個擺盤有朵花仔又幾有心思,唔知係咪食用花黎既呢?唔知點解食落有種乾炒牛河嘅味道😂😂感覺好似冇咩蟹味咁樣,油左啲~入面加
—————————————————-
🍔 狂揼牛肉漢堡 $188
🍝 阿蟹肉同埋蟹膏你想點呢? $158
一見到佢餐牌啲名就覺得好似mamaday🤣好盞鬼🤣〰️講返呢個蟹肉蟹膏意粉先~~佢個擺盤有朵花仔又幾有心思,唔知係咪食用花黎既呢?唔知點解食落有種乾炒牛河嘅味道😂😂感覺好似冇咩蟹味咁樣,油左啲~入面加左啲幼蘆筍,蘑菇同洋蔥一齊煮~😚口感好豐富架👍🏻 蟹肉份量都食得出既,蟹膏顏色我都望到架,但係就食唔到😢不過可能我食到嘅乾炒牛河味就係蟹膏嘅味道🤣🤣〰️總括而言都係個不過不失嘅蟹膏蟹肉意粉嚟嘅~~~不過食過mamaday嘅就變咗有比較有傷害姐😝😝 不過都值得一試架~~
🍹 Avocado Basil Milk Shake $58
嗨!!!又係你啦牛油果奶昔🥑!!!出現率好頻密啊😆~今次呢杯有啲淡,攪勻左之後飲,都係巧淡🥲 我諗佢係直接不加任何添味打出黎而製成的牛油果奶昔🥴有啲青青地嘅味道,除左淡都係淡~~不過我接受到😂😂好彩啲嘢食油油地,所以呢杯野唔濃味都係好事黎😂解油膩感係一流😂😂
🧃 Strawberry Lime Soda $45
友人叫黎解渴嘅士多啤梨青檸梳打!佢話啲汽有啲唔夠,唔那喉,所以唔夠解渴唔夠爽喎🥴🥴 同埋我試過,味道都係淡左啲😢冇乜士多啤梨同青檸味咁囉🥲可能水吧哥哥熱氣 所以味覺比較濃味左整出嚟啲嘢飲就淡左啲🤣🤣〰️〰️
下次要試埋佢哋嘅秋香先!🥳
——————————————————
📍地址:
聚福樓 (屯門)
屯門青善街28號康景花園地下1號舖