最近去咗啱啱位於西沙新開嘅商場Go Park,呢度真係一個令人放鬆嘅好地方,主打家庭同寵物友善,而且仲有唔少運動設施🏈 同朋友或者帶埋毛孩過嚟,可以玩足全日🐶我哋行街行到攰,就搵左間cafe坐低。餐廳位於商場地下,接近戶外兒童樂園區域。周圍環境好清新,有好多綠植同陽光瀰漫嘅露天位🌵好適合影靚相打卡📸同埋呢度係寵物友善,帶埋貓貓狗狗過嚟一齊chill住食嘢都冇問題🐾嗌咗兩款pancake同埋兩杯手沖咖啡🥞開心果味班戟呢款班戟淋滿咗濃郁嘅開心果醬,上面仲有碎開心果粒,增加咗層次感。班戟本身口感非常鬆軟,入口即化,開心果控一定唔可以錯過!🥞伯爵茶味班戟伯爵茶味道好香濃唔會太甜,啱晒鍾意淡雅風味嘅朋友。上面加咗少少脆口嘅配料,食落又香又有口感,非常滿足💆🏻‍♂️☕️啡我叫咗一杯 latte同一杯 Flat White,兩杯咖啡都有靚靚拉花,仲係可愛嘅小熊公仔🧸 真係好得意!咖啡味道順滑又唔會太苦,奶泡細膩,飲一口即刻放鬆晒💆🏻‍♂️PHI COFFEE唔單止嘢食出色,環境同服務都非常好,係一個適合同朋友聚會、帶毛孩曬太陽嘅地方。西沙Go Park本身活動設施多,又有狗公園,好新淨嘅兒童玩樂設施,大家

嗌咗兩款pancake同埋兩杯手沖咖啡

🥞開心果味班戟

🥞伯爵茶味班戟

☕️啡

PHI COFFEE唔單止嘢食出色,環境同服務都非常好,係一個適合同朋友聚會、帶毛孩曬太陽嘅地方。西沙Go Park本身活動設施多,又有狗公園,好新淨嘅兒童玩樂設施,大家玩攰左,可以喺呢間好靚又高質既cafe坐住食個cake飲杯野,非常休閒☕️

💛個人必食推介: 開心果味班戟, flat white

返食指數: 🥑🥑🥑🥑🥑 (5🥑滿分)

@phi.coffee.pancake

📍PHI Coffee & Pancake (西沙GO PARK)
馬鞍山海映路9號西沙GO PARK G樓G16號舖

#instafood #instafoodie #foodiegram #drinkdrinkeateatuide #drinkdrinkeateatguy #海映路 #GoPark #西沙 #西沙美食 #馬鞍山 #馬鞍山美食 #食好西 #DE新界篇 #hkfood #foodie #Phicoffeepancake #phi #coffee #Souffle #Pancake #Cafe #打卡 #Chill #coffeeshop #dessert #hkcafe
  • 開心果味班戟
  • Flat  White