2018-01-22 75 瀏覽
今日行完荃灣廣場,經過門口, 我被佢優雅而帶點活潑嘅外表吸引住, 餐廳以粉色做主色, 女仕至愛, 仲以「Girl Boss」命名㖭, 身為elegant 嘅我, 梗係要試吓啦! 餐廳內打造得好高雅, 有雲石餐枱、 粉紅色嘅梳化、玫瑰金色嘅餐具,顯得特別高貴 ! Girl Boss 嘅王牌之作就係呢個三層架嘅 《Bossy Royal set $358》 , 有2款沙律/餐湯、2款前菜、1款主菜同2款漢堡/薄餅/意粉/意大利飯, 多好野食, 真係花多眼亂, 好吸引呀!我叫咗 2 款沙律做頭盤 《烤大蝦田園沙律‧白味噌芥末沙律醬》同 《蟹肉牛油果蘋果青瓜沙律。烤大蝦田園沙律:味道一般, 但有肥美大蝦。蟹肉牛油果蘋果青瓜沙律 :有薄切青蘋果、牛油果、青瓜、沙律菜同蟹肉, salad 新鮮爽囗, 加上鮮甜嘅蟹肉,再混入沙律醬, 味道好夾! 釀滿蟹肉嘅《芝士蟹肉釀蟹蓋 + 跟餐加$28 》 , 有驚喜,食落有啖啖嘅鮮甜蟹肉, 加入芝士一起焗, 美味之極, 仲有香脆嘅乾魚片, 正! 近幾年龍蝦包人氣急升, 我已經食過好多次但我食極都唔厭, 因為這個配搭超好味, 啖啖肉嘅《龍蝦包》, 啲料多到爆,

烤大蝦田園沙律:味道一般, 但有肥美大蝦。
烤大蝦田園沙律‧白味噌芥末沙律醬

蟹肉牛油果蘋果青瓜沙律

龍蝦包 & 芝士蟹肉釀蟹蓋

近幾年龍蝦包人氣急升, 我已經食過好多次但我食極都唔厭, 因為這個配搭超好味, 啖啖肉嘅《龍蝦包》, 啲料多到爆, 仲有牛油香蒜烘焗麵包, 外脆內軟,超好味!

《龍蝦芝士Mac & cheese 意大利飯 + 踉餐加$30》,賣相不錯,有金黃色嘅芝士, 食到鮮甜嘅龍蝦肉,龍蝦肉拆肉鋪滿在意大利飯上, 而飯又煮得剛剛好, 真爽!仲有大大隻嘅龍蝦鉗,非常吸like !
龍蝦芝士Mac & cheese 意大利飯

《龍蝦玉子燒》有香濃蛋味,一層一層嘅蛋,囗感極佳,仲有龍蝦肉,變得更加鮮甜!
龍蝦玉子燒

香滑《低溫慢煮三文魚》做得好好, 以低溫慢煮嘅三文魚,不會過老,味道也剛剛好,鮮甜肥美,再配上味道特別嘅香草荷蘭汁, 正!
低溫慢煮三文魚

《Opps! Matcha $58 》 , 外型特別, 有點似聖誕樹加上粉紅色嘅波波裝飾。 甜度適中,唔會太甜, 有抹茶清香,味道不錯!
Opps! Matcha

《Thunderstorm $58 》係一杯外型古怪嘅黑色沙冰,但原來飲落有香甜嘅荔枝同清甜嘅桃香, 仲有兩粒荔枝肉,清甜爽囗, 有驚喜 !
Thunderstorm

整體來說食物水準算高, 環境高雅舒服, 氣氛好好, 女士至愛啦!咁靚嘅地方, 如果有甜品食就更加sweet 啦!

蟹肉牛油果蘋果青瓜沙律
龍蝦包 & 芝士蟹肉釀蟹蓋