2024-10-29 37 瀏覽
餐廳新開,位置極方便,義式食物,走大眾路線,大部分人會喜歡,當晚差唔多滿座,其中亦遇到兩枱外國人,餐廳食物真係不錯。◇ 𝘈𝘭𝘭 𝘋𝘢𝘺 𝘚𝘦𝘵 𝘔𝘦𝘯𝘶 - 𝘚𝘦𝘵 2 𝘝𝘰𝘯𝘨𝘰𝘭𝘦 𝘗𝘢𝘴𝘵𝘢 (𝘤𝘭𝘢𝘮𝘴), 𝘐𝘉𝘗 𝘴𝘢𝘭𝘢𝘥, 1 𝘴𝘤𝘰𝘰𝘱 𝘎𝘦𝘭𝘢𝘵𝘰蜆肉意大利麵,招牌IBP意式沙律,意大利雪糕招牌IBP意式沙律好大碗好有氣勢,內裏食材都好豐富,有沙律菜,雞蛋,車厘茄,蕃茄乾,仲有沙律少見嘅吞拿魚碎,味道酸酸甜甜好吸引蜆肉意大利麵整體味道清新,蜆肉肉身飽滿,味道滿滿海水鮮味,意大利麵爽口,份量亦剛好甜品二揀一,我哋揀咗雪糕,開心果味,味道香濃,特別之處係雪糕面加入彩色糖粉,豐富口感同味道◇ 𝘈𝘭𝘭 𝘋𝘢𝘺 𝘚𝘦𝘵 𝘔𝘦𝘯𝘶 -  𝘚𝘦𝘵 3𝘋𝘶𝘰 𝘗𝘪𝘻𝘻𝘢, 𝘙𝘶𝘤𝘰𝘭𝘢 𝘈𝘷𝘰𝘤𝘤𝘢𝘥𝘰 𝘚𝘢𝘭𝘢𝘥, 𝘭𝘶𝘤𝘬𝘺 𝘤𝘢𝘬𝘦意大利比蕯(兩種口味),牛油果沙拉,意式蛋糕餐廳另一招牌一定係比蕯,小編一向少食比蕯,怕它感覺好飽,但這裏嘅比蕯,先來份量唔多,預先切開一件件,食落口感鬆軟唔結實,邊皮香脆,二來味道有兩款選擇,小編揀咗蘑菇同辣腸,兩款味道好吸引,食得津津有味,好有驚

◇ 𝘈𝘭𝘭 𝘋𝘢𝘺 𝘚𝘦𝘵 𝘔𝘦𝘯𝘶 - 𝘚𝘦𝘵 2
蜆肉意大利麵,招牌IBP意式沙律,意大利雪糕

◇ 𝘈𝘭𝘭 𝘋𝘢𝘺 𝘚𝘦𝘵 𝘔𝘦𝘯𝘶 -  𝘚𝘦𝘵 3
意大利比蕯(兩種口味),牛油果沙拉,意式蛋糕
餐廳另一招牌一定係比蕯,小編一向少食比蕯,怕它感覺好飽,但這裏嘅比蕯,先來份量唔多,預先切開一件件,食落口感鬆軟唔結實,邊皮香脆,二來味道有兩款選擇,小編揀咗蘑菇同辣腸,兩款味道好吸引,食得津津有味,好有驚喜
牛油果沙律,味道偏淡,勝在有滿滿牛油果粒,感覺健康
另一款甜品係意式蛋糕,第一次試,質地偏結實令口感都唔錯,配上雲呢拿雪糕一齊食,增加軟滑口感
牛油果沙拉
意式蛋糕