2022-06-18 171 瀏覽
跟朋友相約放工後一起晚飯談天,友人提議食PizzaExpress因為環境坐得舒服同埋食物質素唔錯,我們選擇了旺角分店因為交通比較方便,在中間位為方便大家回家。一入到餐廳,已感受到環境很大很舒適,店員的服務態度很好,還安排我們二人坐在一張大枱。一坐低就看見枱上有好靚既特飲餐牌,我們行到有啲口渴,所以就選了各自選了一杯特飲, 另外order左湯、沙律同埋pizza。首先來兩杯特飲,我order嘅特飲係鮮果檸檬特飲,這杯賣相很美,打卡一流,而且唔太甜酸酸地好正,友人order嘅蜜桃冰茶佢話味道都唔錯,之後番茄湯就到,很濃番茄味味道不錯,配湯的麵包也很鬆軟,之後來健康輕盈沙律,這個沙律很啱我同友人胃口,有很多配料例如有牛油果、南瓜、松子仁、芝士,沙律汁唔會太酸甜甜地好醒胃,而且夠大碟,啱晒我同朋友,因為我哋都喜歡食沙律。之後香烤雞肉薄餅就到因為只得兩人而且我們不是太肚餓所以選了一個10吋嘅Pizza,Pizza味道很好,餡料有肉汁批邊很鬆軟不會太乾。朋友果然冇介紹錯,最後要讚一讚這裏的員工,服務態度很好,不停為我們加水,而且會問我們食物質素如何,令我感受到員工嘅熱誠,之後有機會都會再來這間餐廳試一下其他食物。