2024-12-19
我囡剛買咗架新單車, 好想快啲試車, 今晚見唔多功課, 就踩單車出將軍澳,然後係附近搵間餐廳食埋晚餐先返屋企,我囡話想食pizza, 經過見到d 間餐廳個名叫the pizza pig , pizza 應該係主打兼出名, 所以就試吓.Pepperoni pizza : 我哋得兩個人, 所以叫咗15 吋, 有意式辣肉腸,水牛芝士和蕃茄醬,即叫即做,人手整, 上枱熱辣辣, 個pizza 底整得好好味, 又唔太厚, 食落煙煙銀銀, 口感唔錯, 食唔停,我地倆只係食剩二小塊🤪🤪香芒牛油果鮮蝦沙律: 份量都多, 蝦大隻新鮮彈牙,沙律菜新鮮, 香芒清甜, 小朋友都鍾意食最後叫多埋個甜品, 好滿足另外,餐廳12月份有節日限定menu , 職員話餐牌會供應至農曆新年完為止 , $328 per head , 都算多嘢食, 下次約埋朋友試吓先.
最後叫多埋個甜品, 好滿足