2024-03-30
今日去左新蒲崗搵食,呢間薄餅怪獸,真心推介,價錢平民得嚟又好食,覺得佢pizza仲好食過連鎖店。呢間位於仁愛街,出面有錶位,我同朋友入去食,都見吾少人揸車來外賣,仲有吾同搵食平台,係開party嗌嚟送返屋企都正喎。我同朋友點左兩個意粉,吞拿魚白汁扁意粉,同雜菌忌白汁意粉,即叫即整,勁大碟,食完都勁飽,吞拿魚配白汁很夾,而且佢都幾多汁,每條意粉都有汁,好正。而雜菌都好岩口味,因為點了pizza同雞,所以配呢個菇意粉食冇咁膩,佢落好多菇,有冬菇,金菇,雞脾菇等,同樣都係多汁,yummy.Pizza是最好味的,嗌了吞拿魚特色,勁好食,即叫即整,個餅底外脆內嫩,有吞拿魚,菠蘿,煙肉,芝士,好食啊。價錢又吾貴,先73元,個pizza 仲係心心形,打卡一流。仲點了雞翼,36元4隻,有幾隻味,點左甜酸味雞翼,雞翼大大隻,是泰式甜酸辣醬嗎?少少辣,很惹味,一咬雞翼仲保留到肉汁,好味呀。餐是包餐飲或湯,整體都很好,會再光顧或點外賣。
餐是包餐飲或湯,整體都很好,會再光顧或點外賣。