2024-02-03 1410 瀏覽
剛踏入這家店,門口的pizza香已經令我飢腸轆轆🍕。店裡的氣氛輕鬆,服務員笑容可掬,頓時感到好舒服。首先上來的是il piatto della burrata,個burrata cheese真係軟滑得嚟又豐富,搭配番茄嘅酸甜同埋parma ham嘅鹹香,真係口口都有驚喜,每一啖都令人心花怒放🌼!主角無疑係la mortadella pizza。芝士融得剛剛好,pizza底焗得香脆又唔會攣嘴,掃上一啲甘香滑溜嘅chilli oil,啖啖都是層次分明嘅滿足感。真心覺得,一個正嘅pizza就應該要咁,簡單嘅原料發揮到極致,一啲都唔麻麻地。最後嘅cannoli由holy cannoli提供,皮脆餡滑,甜度啱啱好,香濃忌廉同脆皮交織,完美收尾🍮。食物美味,地方有feel,下次心思思想食pizza,我一定會再來!