2018-10-09 310 瀏覽
朋友說想吃Pizza,所以就和她們一起去Pizza Express la。餐廳環境都比較大,有好多位,唔使膽心等太耐。我地叫左一個Pizza,一個沙拉同一個意粉。餐廳的食物都偏大份。凱撒沙拉沒有太大的特別没,味道還是不錯的,麵包與沙拉醬十分配合。我地見到餐牌有北京填鴨的Pizza,覺得哈有趣叫叫左la。一開始都驚中西合璧的pizza 會唔會伏。Pizza 上坐之後,面上鋪滿鴨絲及大蔥,聞上去幾香,配買燒烤醬。食落去唔會覺得係奇怪的味道!反而覺得呢個配搭唔錯!北京填鴨同pizza係match 的。最後就係甜品la,甜品令人有少少失望,蛋白脆脆個人覺得太甜,反而心太軟唔錯。

2018-08-25
  • 北京填鴨Pizza