2015-11-06 993 瀏覽
這店可說是隱世!!座落於滿佈playgroup的小商場內, 想是家長們的下午茶落腳地。餐廳內分成兩區:進餐區/娛樂區,裡面是個小bar zone, 有標靶玩兩款自家製餐包, 夠熱夠軟熟 提子包外脆內軟Appetizer : 好食 配上salmon他他的sauce 酸咪咪的好fresh ,  salmon半生熟的口感一流! 底下的烘麵包非常之脆, 夾住一齊食=PERFECT蔬菜湯: 不過不失, 很多款蔬菜, 感覺很健康呀另外一款Soup of the day係南瓜湯魷魚香蒜羅勒番茄汁伴手工蛋麵: 感覺很FUSION呢中西合壁番茄汁做得相當不錯! 手工蛋麵味道很像上海麵 很欣賞這個嘗試 而且portion 都頗大, 1D都唔吝嗇烤小牛鞍配野菌汁: ordered mid rare, 切過整件牛鞍後,看到了牛鞍分佈為3成-9成熟,哈哈,挺有趣的  肉質口感適中, 也有肉汁 ; 配菜(傻仔、露筍、羅蔔)都整得有水準Mixed fruit tea: 香噴噴的果茶 I like it 裡面有橙和蘋果, 很香的橙味 飲落去很窩心呢Rosemary Creme Brulee: 咦~ 這個Creme B
這店可說是隱世!!
兩款自家製餐包, 夠熱夠軟熟
 提子包外脆內軟
Salmon Tarter
Appetizer : 好食
 配上salmon他他的sauce 酸咪咪的好fresh ,
salmon半生熟的口感一流!
 底下的烘麵包非常之脆, 夾住一齊食=PERFECT
Soup of the day
蔬菜湯: 不過不失, 很多款蔬菜, 感覺很健康呀
另外一款Soup of the day係南瓜湯
烤小牛鞍配野菌汁
Mixed fruit tea
Mixed fruit tea: 香噴噴的果茶
 I like it
 裡面有橙和蘋果, 很香的橙味
 飲落去
很窩心呢
Rosemary Creme Brulee
Rosemary Creme Brulee: 咦~ 這個Creme Brulee很重的薑味
 做得很滑口的
 焦糖也很脆
其實就沒有rosemary味啦, 只是陪襯品呢

Banana chocolate tart
Banana chocolate tart: 超級讚呀!

4" 的 TART, 最來那些半熟芝士TART風摩香港, 如果食到厭, 真的不妨來這裡吃吃Banana chocolate tart!

裡面有fresh cream, hazelnut & Dark chocolate cream, 最入面有切片蕉。
所有野加埋一齊>>>>>>一個字>>>>>>>夾!

餅底應該以消化餅製作而成, 好鬆化! cream 得黎唔會感到太漏

很飽足的一餐呢
題外話/補充資料: 呢間係「咪嘥野食店」, 食客可要求少飯/少粉/配菜, 很惜食呢~ 而且碟子/ 茶壺杯子都很美, 老闆是位女性果然是detail 一點呢
Salmon Tarter
烤小牛鞍配野菌汁