2023-11-14
我一直都係poke愛好者,poke其實就係夏威夷文,有切生魚粒嘅意思,通常加埋沙律或者飯做個base,再加toppings同sauce,其實係一個非常之健康嘅選擇。以前如果想食,必須去到香港島嗰邊仙遊,點知最近比我發現咗原來尖沙咀都有一間,所以就即刻要來!雖然位置喺重慶大廈隔離,但係呢度嘅裝修好新淨,更加好有夏威夷風味,成為質素亦都好高,我以後一定會成日都嚟!今次我要左個ahi san,有edamame,scallion,mushroom,wasabi yoghurt,我再額外加埋pickle radish同salmon roe,而個base我選擇左sushi rice配salad,呢個我覺得可以食多d菜健康d,不過都可以選brown rice。成個poke我覺得好新鮮好好味,連dressing都調配得好好味。呢到個份量都比香港島食過嘅大份!另外我見到有牛油果milkshake,我當然都要叫啦!牛油果味夠濃,我要左少冰,所以個口感更加creamy。個杯都好有hawaiian vibe,好得意。呢到total都係$151我覺得好抵,如果冇叫milkshake就其實$113已經可以賣單,如
呢到total都係$151我覺得好抵,如果冇叫milkshake就其實$113已經可以賣單,如果冇add on其實$88 已經ok!我呢日其實7點來到,但基本上已經滿座,所以下次記住早d來!