(非會員)
2012-04-23 4 瀏覽
服務態度超令人不滿是日與友人行完街打算找間食店食D野醫下肚,見未光顧過這間店,於是入去這店試下,但真係錯誤的選擇。入到去坐低點野食,2個人點了3樣野。丹麥吐司同蛋糕都還可以,但係個格仔餅真係麻麻。又唔熱,又整得很燶的樣子…吉士醬又無乜味,雲尼拿雪糕似雀巢那種味,士多啤梨醬係士多啤梨汁而非新鮮的那種,不喜歡這汁的味。到結帳先令人最氣憤叫左4次有多睇到又唔應係咪唔收錢呀!?之後帳單黎到,我地2個人當然正常地只點了兩杯飲品,但佢出左3個餐的價錢,於是同職員講我地只點了2杯野,把蛋糕餐轉做單點。但佢非常悔氣咁一口就說張單唔改得呀WOR…係你唔識改?你無權力改?定係你唔想改呀其實正常一個職員都會知2個人正常都係只會需要2杯飲品。好明顯一係落單個員工無這個基本常識,又或者佢只係為左賺錢而無考慮到顧客的實際需要。一個有經驗的職員應該懂得係落單時建議顧客單點蛋糕,或詢問是否需要3杯飲品,而非自顧自地落左3個餐。只可說職員太死板,又無考慮顧客需要。如果唔改單,職員都理應客氣地說明原因,而非悔氣地一口拒絕。雖然職員隨後有提議外賣那杯飲品,但人地唔要點解要迫人要???當然最後無點到第3杯飲品。旺角又唔係只得

服務態度超令人不滿

又唔熱…又燶的樣子…
又唔熱,又整得很燶的樣子

到結帳先令人最氣憤

叫左4次有多
睇到又唔應
係咪唔收錢呀!?

。只可說職員太死板,又無考慮顧客需要

如果唔改單,職員都理應客氣地說明原因,而非悔氣地一口拒絕。
當然最後無點到第3杯飲品。

旺角又唔係只得這一間店有野食
,今時今日顧客服務絕對係不容忽視的,員工服務態度差,顧客不滿,下次自然唔會再光顧而選擇其他店,而我就係其中一位唔會再光顧這店的顧客。
2012-04-23
下午茶