2018-07-04 36 瀏覽
今日黎到Hysan 竟然surprising 俾我見到我最最最最愛既百味堂呀!!OMG~~ 見到MENU 有期間限定只係得HYSAN有嫁咋, 為食妹既我又點會放過呢~ POP UP STORE 好靚呀~ 食物種類都好多. 仲有磅蛋糕下次可以試.由於新開又太受歡迎既關係都等左15分鐘左右, 呢個同個圖一樣既就係新口味Tiramisu. 一向我對Tiramisu 都不能放手既見到呢個又點可以放過. 雪糕香滑一向都係佢既賣點啦仲要加埋mascarpone cheese 同coco powder同餅底. 每一層都夾左香滑雪糕, 可以做到雪糕既口感不過有TIRAMISU既層次呢個真係最高境界!跟住我地再ORDER左一個阿薩姆奶茶雪糕. 呢個雪糕同奶茶融合左個面仲有小小檸檬片去提一提味, 令到又有另一番感覺. 到最後雪糕溶左小小我地當奶茶咁飲, 真係超級香濃同幼滑既口感呀!!! 雖然佢地既價錢唔平不過有如此的口感同享受真係好VALUE FOR MONEY呀~
2018-06-15
15 分鐘 (堂食)
  • Iced Tiramisu