2018-09-12
今日男朋友帶我嚟咗呢間隱世既coffee & bar🙆♀️ 好高privacy又stylish既environment☺️ 有bar枱位亦有卡位 我地一見到就好喜歡呢間餐廳啦☺️ 原來呢間餐廳晚市提供西班牙小食同cocktail為主既💁♂️ waiter好有心機咁同我地介紹signature dishes 仲比埋相片我地了解 真係幾thoughtful!💁♀️遇上今日心情有啲飄忽🙎♀️就飲番杯cocktail緩和下心情啦💜 我地揀左比較易入口fruity sweet既cocktail🙆♀️🙆♂️ 右邊我飲既係 Office Lady - seasonal fruits用左桃🍑 飲落好香好甜 啱哂ladies!☺️左邊係Magic Circle’s Rainmaker 好特別好歐州色彩既cocktail 打左層bubbles係面 成件事好fancy☺️ 呢杯酒味會strong過Office Lady 但都算sweet既💁♀️Pinchos platter一共有六款味道 較為突出既係炸青椒仔同mushroom 炸青椒仔更係餐廳其中一道signature dish💁♂️💁♂️💁♂️ 食落香甜但不失青
Pinchos platter
一共有六款味道 較為突出既係炸青椒仔同mushroom 炸青椒仔更係餐廳其中一道signature dish💁♂️💁♂️💁♂️ 食落香甜但不失青椒既獨有味道和口感!😋 mushroom同洋蔥向來都perfect match 烹調調味後味道更濃烈💁♀️💁♀️ 旁邊一串串既蕃茄水牛芝士都好味 尤其係水牛芝士!💁♂️💁♂️
Spanish garlic prawn
Waiter特別推介 重點重點在於olive oil!沾法包食真係好好味 平時我最怕食油膩食物 怕肥🤷♀️ 但呢個一啲油膩感都無 浸哂成舊法包食都唔油!仲好香蒜味🙆♀️ 無介紹錯阿🙆♂️
Ham Croquettes
好似炸薯波波 餡有Ham 麵粉 牛奶 onion💁♀️ 食落好香濃 好creamy!簡直好似食緊蟹肉咁添 超surprised!💁♀️💁♀️💁♀️💁♂️
Desserts我地試左兩款 好有期望架😍
Sake Poached Pears
Lime jelly鋪底 pears就同sake一齊慢煮 食落幾甜💁♀️💁♀️💁♀️ 連雪糕都有sake味!配埋一絲絲白色既爆炸糖 真係要one-mouth食哂先taste到多個層次融和係幾咁夾阿😋😋🙆♀️
即係心太軟 正常既水準💁♂️ 得意在配sour cream instead of whipping cream💁♀️ 會帶少少酸無咁膩haha 不過我地都係prefer sake poached pears多啲哦🙆♀️🙆♂️
下次想同男朋友/friends/一個人靜靜做野 都想再黎呢間Appendix喔💜