2012-01-03 277 瀏覽
跟舊同事來個 pre-Christmas celebration, 好彩walk-in都仲有位. Set lunch 選擇唔多, 得3款楝, price range from $98-168. 既然我地一行4人就樣樣都試吓啦. 先來餐湯, 忘記是什麼 xx walnut soup. ok 好味, 夠熱, 如果附送bread會更加好, 可惜冇.先來 Prime rib sandwiches, 因為驚唔夠食都係加左 $35要份 king size 但對女仕們又好似大份左d. 朋友牛神話: D牛其實肉質ok, 但係食果時就乾咗d, 個汁無咩味, 係熱呢樣好, 同埋令到個飽無咁乾… 可以食一次囉… 但有得選就唔會再食囉. ok 收到. 至於我個 lobster & crab ravioli, 見個名都好精彩, 唔似一般 cheese or meat fillings 咁普通. 果然 not bad, 再加隻 Portobello mushroom and spinach 真係不錯. 可以食哂 另外朋友仔點左 cod fish, 魚是滑的, 但佢話個皮有d怪, 可能個 sauce味道唔啱佢.

Homemade lemonade 唔覺有咩特別, 好好飲 見人見智啦… 一定唔係 the best in town lor.

一向喜歡desserts 的我都叫左個 brownie & vanilla ice-cream 可惜一上檯… 真係大失所望, 簡直將之前既分數拉低哂, 要加$25的 "homemade desserts” 估唔到小得可憐, 見到佢真係有d想喊,
brownie 仲細過一粒方糖, ice-cream冇 vanilla 味, 我 prefer 過對面食 hazange dazs 滿足d囉.
Big difference of the mushroom
題外話/補充資料: 我地叫左兩份 ravioli, 但前後上個 mushroom 居然有好大分別 :O
2011-12-21