2004-03-07
星期日的conference晨咁早開波,事先有兩個鬼佬約了在這裡睇Formula One,個人對賽車的是麻麻地,但可以試下這裡的Pub Brunch﹝仲有人請!﹞,所以又來了。唔好以為波至多人睇,原來Formula One都好受歡迎的,星期日下午是坐到滿,當然其中以外籍人士佔大多數。呢度的brunch由十一點半食到下午四點,其實似lunch buffet多D。價錢是98蚊一位,唔貴,而食物都不少。當然沒有生蠔或涷蟹,沙律選擇都算多,亦有一盤羅馬生菜給人撈凱撒沙律,前菜我就專攻呢味;熱盤選擇不算少,有咖哩羊、咖哩角及咖哩什菜,亦有黃飯及papad去點,味道不錯亦幾受歡迎;其他熱盤則以煙肉、腸仔、焗豆、暮條等鬼佬食物為主,用來送啤酒會更適合;亦有專人煎奄列,亦有燒豬柳;甜品選擇不多,只得黑森林同桃酥餅,味道OK。咖啡或茶任飲,要叫啤酒就要另計。總括而言,以98蚊一位的價錢其實幾抵食,食物種類當然不能與二百幾三百的酒店buffet相比,但都已經唔錯,如加上有特別節目的話﹝如今日的Formula One及平日的NBA﹞就更食得過。
咖啡或茶任飲,要叫啤酒就要另計。