2019-08-01 3832 瀏覽
呢個蛋糕暫時係我係呢間餅店食過我最鐘意既一個, 因為食完唔會覺得”漏”😌 海綿蛋糕做餅底, 每層夾住朱古力cream, 蛋糕既外面舖滿住整碎左既nuts 令到平平無奇既海綿蛋糕變得有口感, 蛋糕質感夠鬆軟而且夾係中間既cream 都好light 💁🏾‍♀️ 蛋糕既面頭用chocolate puffs 圍住個邊, 中間就舖滿左chocolate cream🤤 開頭見到咁多cream以為會好甜, 不過食落又覺得幾輕盈完全冇負擔🥳 成個蛋糕既highlight 就係d puffs喇😯 puffs 既面頭有一層朱古力coating, 中間係凍既cream, 軟綿綿既puff配埋脆既朱古力coating 好夾😍 呢個蛋糕絕對值得一試
St  Honore
2019-07-25