2017-09-14 2860 瀏覽
麵包控真係可以一日拍幾個包~~~!!依家日日都經銅鑼灣 好快可以試曬全部款^_^迷你黑蜜黃豆蕃薯糢糬100g $20大約4-5個左右 根據g數黎計錢外面係淋左黑蜜糖既麻糬波波 而入面就係甜甜既蕃薯蓉!蕃薯味道天然 甜度適中 最鍾意係出面灑滿既黃豆粉!有啲估吾到既就係蕃薯餡比例咁多 而個皮只係佔少許 應該讚佢皮薄餡多 夠足料? 因為本身個麻糬波無乜味 都係靠黑蜜同黃豆粉 而佢蕃薯餡多 所以無乜煙韌口感 整體咬落偏軟 講真就係幾特別 但味道就無驚喜 價錢貴新鮮出爐既麵包不嬲都係最正既!我覺得DONQ既麵包覺得銅鑼灣Sogo分店係好食啲?可能因為多人買 所以麵包不停做 一直keep住咁新鮮!食完麻糬包 新一輪既菠菜芝士法包就出黎喇><咁分明係逼我買埋黎食姐...完全無法抗拒菠菜芝士法包 $16一直覺得呢個包好正 今次新鮮出爐仲正 微暖既溫度 外脆內軟既口感 咸香既芝士粒同菠菜 同法包融合 有啲芝士仲會融化係法包入面黑芝麻芝士包 $16我的期望係好似糧友工房既爆芝醬加芝士粒但實際係得芝士醬味道咸咸的 外層既焗芝士塊出奇的好食平時食山崎麵包既芝士條 突出黎既芝士塊好難食嫁嘛 依個
迷你黑蜜黃豆蕃薯糢糬100g
迷你黑蜜黃豆蕃薯糢糬100g $20
大約4-5個左右 根據g數黎計錢

新鮮出爐既麵包不嬲都係最正既!
菠菜芝士法包
菠菜芝士法包 $16
黑芝麻芝士包
黑芝麻芝士包 $16
我的期望係好似糧友工房既爆芝醬加芝士粒
但實際係得芝士醬
味道咸咸的 外層既焗芝士塊出奇的好食
平時食山崎麵包既芝士條 突出黎既芝士塊好難食嫁嘛 依個吾會喎 仲好香芝士味添

成個包芝麻味勁重 食完感覺實在 但我都係鍾意糧友工房嗰個甜甜地既多啲
核桃芝士法包
核桃芝士法包 $18
大愛呢!!!雖然佢就真係樣樣雖雖 我對佢本身都無乜期望 純粹因為有芝士同核桃 兩款材料我都鍾意就揀左

法包食落又吾會話太硬 重點入面勁足料 超多核桃 多過芝士粒 有啲芝士同法包融合左 成個包都好香

份量都夠多食完好滿足 下次會再買黎食
大家值得一試呀