2020-06-29 110 瀏覽
最近疫情稍為緩和返少少,今日終於約左個frd出黎行下街同食個飯🥺🥺🥺行左大半日又熱又肚餓 想搵個地方坐低涼下冷氣慢慢嘆返個下午茶。上openrice一search 見到近深水埗地鐵站附近間潮福蒸氣火鍋都幾多好評,所以決定試下佢😹😹我地去到果陣做緊午市特價,所以門口都幾多人排隊攞位。我地等左15分鐘左右就可以入去! 原隻蝦餃皇:特價時段都係$9.8一盎,比足4粒超級超級抵食!👍🏻👍🏻👍🏻椰汁西米糕:一食入口好重椰汁味但我覺得偏甜左少少麻辣口水雞:雞肉都幾嫩滑,而且唔會太辣,對我哩啲唔食得辣既人黎講都算易入口👅👅五香牛展:牛展幾爽口,食落去唔會好綿同散。海蜇拼燻蹄:天氣熱,食d冷盤就降下溫就最岩。出面餐廳賣果d燻蹄,幾片已經好鬼貴,哩度都係賣$38連半份海蜇,好抵食!👀👀沙薑豬手:我覺得沙薑味唔夠重,可以落多少少調味會好d流沙煎堆仔同埋醬汁蒸鳳爪就同平時食開果d差唔多,不過不失兩條友食左8樣野連埋茶位都係$253,食到飽飽每人都係百零蚊,仲可以坐係度慢慢吹下水涼冷氣。💪🏻💪🏻

椰汁西米糕:一食入口好重椰汁味但我覺得偏甜左少少

五香牛展:牛展幾爽口,食落去唔會好綿同散。

沙薑豬手:我覺得沙薑味唔夠重,可以落多少少調味會好d

流沙煎堆仔同埋醬汁蒸鳳爪就同平時食開果d差唔多,不過不失