2018-09-01
食放題,去食放題🎶今日約左屋企人去緣聚西日餐廳食放題,為左有更好表現,大家都留左肚子陣間要食多d,點知實在有太多選擇,喺一個樣樣都想食、樣樣都要叫嘅情況下,好快就宣布戰鬥完畢,個個捧住個肚走,哈哈🤣七點去到已經有好多人,好在餐廳都好多位,唔洗等就入得。餐廳嘅裝修幾特別,以愛情為主,四周以520,1314等燈箱做裝飾。而且冷氣夠,超涼爽,都幾適合聚會黎。呢度用ipad點餐,快靚正🤗老公幫豬點左最愛嘅三文魚、甜蝦、帶子和象拔蚌等,賣相睇起黎都好新鮮,而事實上味道都符合外表嘅鮮美,抵讚👍三文魚唔腥,有口感,唔會好似出面有啲食落好膠咁。甜蝦刺身好鮮甜。漢堡扒,雞扒同燒羊架,當中燒得金金黃黃嘅羊架,非常吸引,見到已經垂涎欲滴。食落非常香口同味,肉質嫩滑多汁,再encore左一次。另外漢堡扒,表弟好喜歡。還有牛柳粒,好腍身。壽司方面我地都食左好多,可能大家會主力食刺身,免得食成嚿飯太快飽,但我地都鐘意食壽司果D款式。而呢度嘅飯都唔會好大嚿,亦都係屬於好食。和牛壽司入口有牛味,帶子壽司都好新鮮,推薦大家。膏蟹雞粥,粥底綿綿的,雞好滑,但說好的膏蟹,多d就好。日式蟹皇翅,幾足料,熱辣辣,唔錯。燒粟米,
膏蟹雞粥,粥底綿綿的,雞好滑,但說好的膏蟹,多d就好。
日式蟹皇翅,幾足料,熱辣辣,唔錯。
燒粟米,好新鮮。
清酒煮蜆,蜆肉好大隻,夠鮮甜。
雞軟骨並唔係普通就咁炸,係用左鹹蛋黃包住炸,非常好食。
瑞士雞翼都好好食。
南瓜天婦羅焦脆,好香南瓜味,咬落唔乾。虎蝦天婦羅大大隻,外脆內軟,蝦味鮮甜。芝士獅子狗好好食,芝士軟軟的,非常香滑,豬一點再點呀。另外有個炸花枝,外脆內軟,重胡椒粉香味,少少辣,好惹味。
甜品選擇多,差唔多有十幾款,蛋糕,Mousse,豆腐花,啫喱,各式各樣都有。但除咗唔同嘅甜品之外雪櫃裏面仲有唔同款式嘅雪糕,睇見就開心。不過最吸引係焦糖海鹽雪糕,Tiffany blue嘅顏色,超靚呀。味道方面帶少少鹹,唔會太甜,口感較creamy,唔錯。
放完暑假喇,食左滿足嘅一餐,喺時候再努力向前衝