2014-11-06 388 瀏覽
見到Starbucks又出左xmas flavors當然要試下啦!order左杯peppermint mocha,我話要少甜多cream,好明顯無人理我啦!打開杯野見到得少少cream,第一啖飲落去超甜!本來諗住硬住頭皮飲落去,但實在頂唔順。走去counter同姐姐講可唔可以加d cream or 奶,因為好甜。姐姐問我杯野係乜黎,我答佢係peppermint mocha。佢睇我隻紙杯話杯野已經少甜左,但我話都係好甜喎。姐姐二話不說主動話不如再沖過杯俾我啦,我立刻點頭話好。姐姐話原來呢杯野正常係3泵syrup,我初時話少甜就俾左2泵我,但我咁怕甜下次落1泵就ok。第二杯出到黎效果靚仔好多~起碼多左d cream,味道正常好多,飲到濃濃既咖啡味。第一杯簡直飲緊糖水咁。雖然我知道如果咖啡唔啱味可以主動叫佢地沖過杯,但我都要大讚呢間starbucks既服務態度👍👍👍!

第一杯peppermint mocha
第二杯peppermint mocha
第二杯出到黎效果靚仔好多~

2014-11-05
第二杯peppermint mocha