2019-05-22
行過city’s super見到突然間有架咁靚嘅車😚梗係要停低睇下啦💕原來係T-parc 嘅pop up store😍而且仲有3款city’s super嘅限定飲品✨我同朋友即刻停低試試佢😚我手上呢杯係1️⃣夢遊仙境($40)佢嘅材料有桂花、薄荷、菠蘿🍍肉同鹿兒島知覽茶🍵,正正因為有呢啲咁refreshing嘅食材➕限定款😍我決定要試佢‼️飲落唔會有糖水味,先係桂花同薄荷味、慢慢有菠蘿味,後勁係微甘嘅綠茶味,相比起賣到成行成市嘅台式飲品,呢杯係我飲過最解渴嘅💕而且佢唔偏甜,唯一甜味來源係菠蘿肉帶黎嘅清新微甜,令我一個人都飲得曬呢杯咁大嘅飲品✨我諗呢個名嘅由來,係咪想表達呢杯飲品對比起一般嘅飲品,相對清新脫俗,好似置身仙境一樣🧝🏻♀️.而朋友飲果杯係2️⃣芝芝鹿兒島($34)我試左一啖,呢杯相對係比較甜嘅~飲落芝士味唔算太濃烈,偏向清新嘅感覺,而且佢用嘅茶底都係黎自鹿兒島嘅知覽茶🍵所以味道同我果杯夢遊仙境好類近,係多左層芝士奶蓋🧀如果鍾意飲芝士奶蓋系列但又怕好漏好甜可以試下呢杯😆..🍵T-parc📍海港城city’s super.
梗係要停低睇下啦💕
原來係T-parc 嘅pop up store😍
而且仲有3款city’s super嘅限定飲品✨
我同朋友即刻停低試試佢😚
我手上呢杯係
1️⃣夢遊仙境($40)
而朋友飲果杯係
2️⃣芝芝鹿兒島($34)
🍵T-parc
📍海港城city’s super