2022-09-11 88 瀏覽
Relax海旁酒吧🌊踏入秋天,天氣無之前咁熱🥵。唔知大家會唔會開始留意d露天的餐廳?這間餐廳有室外亦有室內的用餐區,中午有自然光透入室內,感覺都好寫意。今次係中午時間,所以沒有飲酒~青口配白酒忌廉汁青口都幾有鮮味,忌廉汁不會太濃味,沒有蓋過青口味道,反而令青口的味道更加豐富。還有2塊超鬆脆的蒜蓉包,可以點下忌廉汁食。經典燒肋骨🐷塗滿了BBQ醬的豬肋骨,配上青蘋果醬🍏,鹹鹹甜甜好好味。豬肋骨亦燒得剛剛好,不會太難切開,亦燒得不會太乾。仲有等很喜歡的洋蔥圈!美國招牌封門牛柳(10oz)配上特色蒜蓉醬或粗鹽,可以自己選擇自己喜歡的配搭。牛柳都幾軟,亦充滿牛味,算沒有大多油脂的部分。配菜仲有4色燈籠椒🫑,沙律菜和烤蕃茄。飛天遁地香蕉船香蕉船應該係小朋友的至愛,有3球雪糕,焦糖香蕉和藍莓。最特別是有一小碗的爆炸糖,食之前可以放在雪糕上面,口感好特別😆。
Relax海旁酒吧🌊

經典燒肋骨🐷
美國香煎封門牛柳

美國招牌封門牛柳(10oz)