2023-06-19
今晚同老公諗住放工後去鬆一鬆,去咗中環呢間居酒屋度諗住食吓串燒飲吓酒, relax吓!入到去感覺好親切,因為師傅會喺你面前整串燒,又可以同佢傾吓偈,好有日本居酒屋嘅感覺!🔥 煙三文魚沙律前菜首先來一個沙律,好開胃!🔥炸物拼盤炸物拼盤,用嚟送酒一流,入邊有啲炸魚干、炸雞同埋炸豆腐!個豆腐好滑👍🏻👍🏻最欣賞佢旁邊都會有少少沙律,食完啲炸嘢可以清一清個油膩感!🔥漬物拼呢個漬物拼全部都係師傅親自醃製,最特別係有蒜頭同埋矮瓜嘅漬物,好有特色!🔥鹽燒油甘魚鮫呢個鹽燒油甘魚鮫都幾大份,有三大件,係即叫即燒,個皮燒到好脆,但係啲肉仲好Juicy好滑!🔥串燒我哋兩個人嗌咗五串串燒,諗住每樣試d!七味粉骨付腸好Juicy,日本雞心同雞腎好爽口,雞中翼燒到個雞皮好脆口,牛舌好嫩滑!🔥生啤、水蜜桃果汁🔥最中餅雪糕我哋揀咗開心果味雪糕同埋芝麻味雪糕,個人認為芝麻味雪糕好食啲勁香芝麻味!
🔥 煙三文魚沙律
前菜首先來一個沙律,好開胃!
🔥炸物拼盤
🔥漬物拼
🔥鹽燒油甘魚鮫
🔥串燒
我哋兩個人嗌咗五串串燒,諗住每樣試d!
🔥生啤、水蜜桃果汁
🔥最中餅雪糕