2014-05-26 8298 瀏覽
前排工作太繁忙,今日可以停一停, 放鬆下心生, 去食餐好既~ 放工就去左去Munch撞撞運氣~約6:30pm左右到,可能係星期一既關係無book位都有位~ yeah!先來一個蠔湯伴薄脆蠔湯夠鮮, 夠濃, 夠creamy, 溫度剛好, 入口夠暖又不太熱, 加左少少胡椒有少少辣~ 如果可以加多一樣的話... 希望加多一點湯就最好~ 唔夠喉~ hehe!飲品方面叫左個Love Street~ 有strawberry, grapefruit, pineapple, orange~ 唔會太多冰太凍~ 又唔會好甜or好酸~ 好飲!主菜方面叫左個黑豬背扒伴牛肝菌薯蓉一上碟有d surprise~ 因為d肉係紅色~ 豬肉都可以生食? 無錯~ 豬肉都可以生生地食~唔好睇佢好似好細碟, 但其實食落都唔少同埋都幾飽肚~配牛肝係另一個亮點~ 牛肝菌薯蓉~薯蓉一向都係我最愛~ 今次同牛肝菌mix and match~ 好新鮮既感覺~ 有創意非常好!有soup,有main, 有dink, 又點可以無dessertdessert 要左個Tiramisu~ 食Tiramisu最怕就係無酒味~ 又軟dedee個tira
先來一個蠔湯伴薄脆
Love Street
主菜方面叫左個黑豬背扒伴牛肝菌薯蓉
唔好睇佢好似好細碟, 但其實食落都唔少同埋都幾飽肚~
配牛肝係另一個亮點~ 牛肝菌薯蓉~
黑豬背扒伴牛肝菌薯蓉
e個tiramisu唔野少, 首先有酒味, 朱古力粉又夠多, 餅身又軟硬識中~ 想來個encore可惜... 我個肚唔得... 再食就一發不可收拾... 所以放棄左... 下次吧!
Tiramisu

小麵包~