餐廳: Mamma Mia 意粉屋
資訊:

2018-11-13 373 瀏覽
放左工心情就梗係輕輕鬆鬆啦,再不急不趕食一頓午餐,開始完美的半天假(=^▽^=)(σ°∀°)σ..:*☆發掘小店 光顧小店 支持小店 …… 由於係下晝兩點幾嘅關係,今日去到係唔使等位就食到喇,yeah! 點左:一客海鮮墨汁意大利麵一客芝士蕃茄肉醬千層麵一杯美祿恐龍一杯凍牛奶朱古力看似簡單的海鮮墨汁意大利麵,味道很出色,用心烹煮,一上枱食物香氣撲鼻,若然當中食材的帶子及小蝦用新鮮代替急凍品,成件事可能就更美好。芝士蕃茄肉醬千層麵,面層拉絲嘅芝士夠豐盈,芝士控的大愛,層與層之間肉醬均勻,內裡還看到甘筍粒&蕃茄粒(唔似其他的一味靠用茄膏茄醬),真心好味。兩杯飲品都好濃郁,尤其杯美祿恐龍,簡直改變我對美祿嘅觀感! 點解叫美祿恐龍,我當然有好奇問過店員,我唔揭開答案,你哋自己嚟體驗吓啦 <( ̄︶ ̄)/ !店舖空間雖小,但店員友善,廚師年輕人一名,有朝氣夠活力,大慨小店都需要呢啲新一代承托著。值得Encore嘅食店 o( ̄▽ ̄)d good

點左:
一客海鮮墨汁意大利麵