2013-07-23 2258 瀏覽
今日星期二,跳完舞之後,梗係搵野食啦~~同個frd 行下行下都唔知食咩好〜 最好方法梗係上openrice search 啦〜 朋友今日想食意式坐得舒服,好快就搵到呢間喇〜 仲有set 食添,合符晒我地食既原則〜👍入到餐廳,個環境好classic 已經好舒適〜之後點了兩個set ,有齊Appetizers,Main course , soup,Dessert and drink 仲有餐前法包(係暖暖的)~好期待〜Appetizers薄切生牛肉凱撒沙律,好有誠意,生牛肉好fresh 好薄入口唔覺得好生,連沙律食好正👍芝士炒田螺伴菠菜,新穎菜式田螺好大粒易咬但彈牙,非常入味,佢係用D 鮮蕃茄醬炒螺再加芝士焗,所以非常入味同好fresh!!Main course龍蝦汁黑松露蘑菇扁意粉 個汁唔算好有龍蝦味但係配去扁意粉很好配搭,扁意粉軟硬適中,每啖都聞到食到黑松露味辣椒蝦乾炒意粉  好大粒蝦乾食落去有點辣椒味非常惹味,應該係用橄欖油炒意,健康之餘又不太油,意粉都係軟硬適中,good!不過本人覺得有點過辣 Soup 意大利菜湯〜 好濃味好"結"睇得出聞得出落重料👍👍👍另外係蘑菇湯~湯面再加上少少

仲有餐前法包(係暖暖的)~好期待〜

Appetizers

Main course

另外係蘑菇湯~湯面再加上少少花奶,見到都係好濃好"結"同有心恩,令到個湯滑D~

Dessert 係yogurt ~ 同一般差唔多
之後再嘆番杯coffee~ 真係人生一大享受~
下次會試埋dinner
仲有就算係lunch 佢地都會順序上菜,同介紹,PRO!!👍👍👍
2013-07-09