2023-10-18 15 瀏覽
先叫杯白酒試下佢,個人喜歡佢幾易入口,有種淡甜浮出黎,荔枝梳打就啱唔飲酒既朋友,又甜又清爽,好香甜既荔枝味,我地點左兩隻生蠔,強烈推介唔好沾任何醬汁,我地原隻食,十分濃郁既生蠔本身鮮甜味,唔洗加任何野最真實既味道,質感嫩滑,係喉嚨仲有餘韻久留,好幸福既感覺啊!魚乾配個七味粉沙律醬係幾好既開胃小食,前菜仲有個特色香烤牛骨髓配意大利多士,第一次見呢個菜式,原來烤左既牛骨髓有咁香濃既油脂感,配多士口感一流,松露蘑菇湯同椰菜花海鮮湯好飲,中意濃味啲可以揀前者,後者則清淡啲仲有啲椰菜花粒可以食,主角必點慢煮黑豚梅扒配威士忌黑魚子奶油汁,個豬扒口感肥瘦得宜,分佈平均,呢個醬真心高質,甜甜地質感細滑,塊肉本身已經好食多汁,有個醬係昇華左另一種味道,卡邦尼意粉製法特別,同平時既唔同,廚師用種較嗆口惹味既方法烹調,唔係淨係平時既奶香,意粉口感較乾爽,即融碎芝士加雜菌好味,最後結尾黎個火龍果啫喱,酸酸甜甜,為晚餐做個完美句號💕