2017-08-22
蟹肉西班牙奄列🍳蛋味勁香,不過食完先長知識知道原來西班牙奄列嘅蛋係會煮得比較熟d🍽,蛋餅亦都會厚d!😮所以係無半熟流心蛋黃嘅嗰種效果同味道😭不過入面嘅薯仔🥔同蟹肉🦀分佈得好平均,層次好豐富!呢個餸🔥趁熱食🔥真係好緊要!🔥紙包焗石斑柳及雜菜配黑水欖🐟石斑焗得好滑好香好嫩,真係好食😍個皮又keep到有少少脆嘅效果!黑水欖⚫️老規矩都係俾我撥走曬😂反而條魚底下面嘅莧菜🥗最精彩,已經吸收曬所有係上面嘅食物嘅精華!😋入味到!烤牛肋骨炸薯條配蜂蜜芥末籽醬介紹完一大堆沙律之後,其實mains都幾印象深刻。雖然係牛肋骨🐮,不過已經切好曬一片片上碟,咁曬我呢d懶人唔使再切🐷!肉都好嫩同好入味!不過我見隔離個碟脂肪比例有少少唔平均🙊我個碟又ok wor,真係睇運氣😂😂醬汁我覺得蜂蜜味好重好濃好正棉棉夏日🍧本日唯一嘅甜品!!實在個賣相都幾靚幾震撼😻,所以影相📸都影左一段時間😂食用方法好見人見智,因為要share嘅緣故,我地選擇嘅方式係先移動走個巨型棉花糖,👻再倒曬高杯入面嘅雪糕🍦、乳酪、啫喱🍮、士多啤梨🍓、粟米片🌽出黎食!味道口感都okay 架!
紙包焗石斑柳及雜菜配黑水欖
烤牛肋骨炸薯條配蜂蜜芥末籽醬