2009-03-19 2 瀏覽
當晚叫了ribs + steak, 雖說炭燒, 但吃不出, 可能因為以醬汁燒烤原故, 肉質算不錯, 不需大力都可以切開, 碟伴有菜絲沙律, 味淡, 另加了黃飯, 飯一粒粒但淋了些, 反而牛排出人意表, 切落以為過熟, 但咬下去覺得頗軟身, 比想像中為皆, 不知期望問題, 還是真的不同, 覺得甚至比outback的口感還要好, 相對而言, 麵包便不及outback了,縱使都算熱的外表脆內心軟,但可能麵粉質素問題, 只達到百佳taste的貨色, 咬下去的軟軟感覺不及citysuper那樣品種,麵包當然送酒, 友人今天駕車不飲, 只叫了一杯白酒, 味道比想像中好, 一飲便知道並非開了太耐, 另外一碟凱撒沙律, 其實是羅馬菜沙律, 加了些少脆麵包粒和芝士, 芝士味道不夠濃, 但沙律汁調教得十分好味, 酸比甜多些少, 又帶些幼滑, 覺得剛剛好晚上時間不多人, 立即有位, 服務算優良, 侍應眼明手快, 見想舉手的樣子, 已經立即走過來, 非常醒目!