早排見到佢開已經好想去 白色裝修感覺唯美🥰(圖2 4😍) 採光度都好足😚如果坐窗口位仲可以望住維港🤩咁靚裝 但餐廳風格就行casual舒服style😌意式食物價位都好平易近人🍕pizza $80起 我地叫左1個pizza 同1個小食 味道正正常常 勁多甜品 (圖5有片🎥!) 文末講book位迷思🙊🍖Diavola ($98)係Roman style pizza😀有辣肉腸🍖辣肉腸醬 蕃茄醬🍅芝士🧀同黃椒🌶一咬落去超多腸😋係疊住幾塊 好爽lol 辣肉腸+醬真係食到成口都辣肉腸味🤪少少辣得黎幾惹味 特別在於個批底外硬脆內軟 要大力d切🙈但入面就幾鬆軟 似focaccia口感😙🍘Suppli’ “Al Telefono ($85)炸risotto波波 用芝士risotto包住Mozarella咁炸😜拉到芝 但唔係好濃味 同中式飯差唔多口感😗甜品🍮($110任揀4款)勁多款 cannoli 開心果泡芙🍪lemon tart choco tart...! 本身都諗好要食 但我地個小食等左45分鐘 之後問幾時有 佢入左去之後無左影 我地差d走左😂最後無時間食甜品😢📥Book位or not?Rosew
Diavola
🍖Diavola ($98)
Suppli’ “Al Telefono
🍘Suppli’ “Al Telefono ($85)
Puff
甜品🍮($110任揀4款)
📥Book位or not?

Rosewood旗下餐廳出名難book 要靚時間仲難過reg科🧘🏻‍♀️話說我嘗試上網book Bluhouse 但每次見個時間mmd 諗諗就一閃即逝🐵試左兩日果斷放棄 所以就咁weekday搏walk-in 點知又有📯下次想試walk-in難book之冠🏆chaat🥰
pizzas
2022-07-10