2020-01-20
預早一個月BOOK先BOOK 到2PM個一場(限時4PM要走), 而4PM個埸係冇限時所以仲難BOOK.內部裝修係唔錯, 不過望出去係酒店大堂門口望住停車場, 有D 失望.一來到先揀飲品, 我揀EARL GREY TEA, 我覺得比半島好飲. 之後先上咸點, 每人有6款咸點 加 一片三文治.我覺得最好味係三文治, 而6款咸點到OK好味, 反為酒店推薦既鵝肝MOUSSE就唔太好味.之後上SCONE + 貝殼蛋糕仔, SCONE SIZE好大, 食半個已夠, 有提子味同原味, 一人一個; 而最正唔係個SCONE而係佢個橙醬, 好香好FRESH好好食!之後甜點係有餐車推出俾你揀, 共有6款. 可以任食, 但太飽啦, 每樣揀一件SHARE食.大致上到係一般既甜品, 最鐘意係佢個焦糖芝士蛋糕, 好好味. 不過酒店不定期換款. 下次可能食唔番.再之後到係甜點, 不過全部到係朱古力味, 係有7款, 可能本身已經飽, 睇落好似唔係好吸引. 不過到係要每款試下SHARE食. 先講2款朱古力, 認真講我係覺得難食….同行4人到係認為難食.而3款朱古力蛋糕就係好普通, 食完唔會記得. 最後再來2款白朱古力,
之後先上咸點, 每人有6款咸點 加 一片三文治.
而3款朱古力蛋糕就係好普通, 食完唔會記得. 最後再來2款白朱古力, 超甜, 頂唔順.
總結, 埋單每人$398, 價錢算合理; 如果咸點可以多D 就好.
另外, 如果係大食既人, 甜點任食其實係好抵食.