2024-02-10 203 瀏覽
話說坐緊月既我不便煮飯/準備團年飯,今年就為大家準備外賣啦。因為上次baby shower 食完覺得唔錯,所以今晚團年encore 多次!我係上星期問定年三十晚會唔會收早,幸好佢收6:30,所以叫先生去拎既。我覺得值得讚既係炸雞,我6:30攞到手,7點半左右食(3個輕鐵站away),雖然預咗會凍咗,但炸雞係冇淋到既,仲係脆既,even 我叫咗3款炸雞,有兩款係有醬(甜辣同蒜味),都唔會淋。而且3隻炸雞味龍剛好,我相信熱食更好味。拌飯、粉絲都可以既。韓式炒粉絲料不多,所以唔會好油,只係如果有多少少肉味既配料會更出色。叫咗泡菜煎餅,外賣大家都以為係午餐肉,食落不錯,如果份量多少少就perfect~至於kimbap, 試咗3款都好味!唔會太濃或者太淡,整得剛好,冇散出嚟。我大致上覺得同上次一樣,價錢同味道各樣都唔錯,可以再encore 既。(plus customer service 有禮,值得加分!😊)如果可以改善嘅話,泡菜煎餅份量多少少就更好。

如果可以改善嘅話,泡菜煎餅份量多少少就更好。

芝士牛肉同五花腩
2024-02-09