2022-11-27
今次經過海之戀商場見到有Ruby Tuesday ,聽講今期有個11月限定嘅cheesy Ribs ,望d相好似好正咁,覺得應該要去試試🤤餐廳環境好正好chill,d座位全部都好闊落,坐得好舒服,另外Lee間海之戀分店最大特色係原來有個2人座嘅小 outdoor空間,趁住黃昏睇日落或者夜晚睇星都好浪漫🌌,超有氣氛🥂食物方面我地叫左◽ 𝓗𝓸𝓽 & 𝓒𝓱𝓮𝓮𝓼𝔂 𝓡𝓲𝓫𝓼睇落好似韓國芝士辣骨咁,但係帶有美式風味喎,每條ribs 都沾滿左buffalo sauce ,甜甜辣辣咁😋呢一個 cheesy ribs 同RubyTuesday signature的ribs係唔一樣😌呢個cheesy ribs 係預先切好一條條,大概有六至七條 ,有薯仔薦底,然後放喺鐵板上邊上菜🤤所以一直都keep住暖笠笠咁好好食 另外cheesy係混合左mozzarella cheese 和 cheddar cheese,所以食落比韓國的更香口😋◽ 𝓑𝓑𝓠 𝓒𝓱𝓲𝓬𝓴𝓮𝓷 𝓢𝓽𝓻𝓮𝓮𝓽 𝓝𝓪𝓬𝓱𝓸𝓼超大碟🍽nachos 超脆口🤤沾埋d芝士,BBQ sauce,牛油果醬同其他配料真係一流🤤啱曬成班朋友一路食一路 cha
食物方面我地叫左
◽ 𝓗𝓸𝓽 & 𝓒𝓱𝓮𝓮𝓼𝔂 𝓡𝓲𝓫𝓼
◽ 𝓑𝓑𝓠 𝓒𝓱𝓲𝓬𝓴𝓮𝓷 𝓢𝓽𝓻𝓮𝓮𝓽 𝓝𝓪𝓬𝓱𝓸𝓼
超大碟🍽nachos 超脆口🤤沾埋d芝士,BBQ sauce,牛油果醬同其他配料真係一流🤤啱曬成班朋友一路食一路 chat🍻出色🫶🏻
◽ 𝓖𝓻𝓲𝓵𝓵𝓮𝓭 𝓗𝓪𝓵𝓲𝓫𝓾𝓽
魚皮煎到好香脆,肉質比較結實有彈性,個牛油白汁好match ,好香🥰令到個魚味更昇華 推薦大家試試
◽ 𝓜𝓲𝓷𝓲 𝓒𝓻𝓪𝓫 𝓒𝓪𝓴𝓮
蟹肉好多,好creamy,好食過外面好多嘅crab cake , 起碼唔會好厚粉先😋好食嘅
◽ 𝓣𝓻𝓾𝓯𝓯𝓵𝓮 𝓜𝓪𝔂𝓸 𝓕𝓻𝓲𝓮𝓼
薯條炸到好香脆乾身 個黑松露醬好香🤤
◽ 𝓡𝓣 𝓢𝓱𝓸𝓻𝓽 𝓒𝓪𝓴𝓮
蛋糕好濃朱古力味,食落口感好棉好濕潤🥰偏甜嘅蛋糕,岩曬螞蟻人,另外仲配左香草雪糕tim 好正
◽ 𝓟𝓪𝓼𝓼𝓲𝓸𝓷 𝓕𝓻𝓾𝓲𝓽 𝓟𝓪𝓼𝓼𝓲𝓸𝓷
超愛熱情果嘅我點會唔叫Lee杯🤤🍹飲落好香熱情果味,清甜解渴,好飲
◽ 𝓥𝓲𝓻𝓰𝓲𝓷 𝓡𝓮𝓭 𝓢𝓪𝓷𝓰𝓻𝓲𝓪
好重果味,有d士多啤梨果肉🍓,甜甜地咁,幾好飲🥰