2018-01-23 63 瀏覽
平日都食開泰國菜,越南菜,好少話想去食印尼菜,因為對印尼菜既印象都係街邊整好曬一盤盤既小食,再加上白飯,經過就會聞到濃濃的香料味。但今日,朋友話想試一間印尼素菜餐廳,就抱住中伏既心態去食,點知最後竟然會有驚喜!一打開門,就見到好乾淨既環境,同埋有個開放式廚房,個心都定啲,起碼一定係乾淨,唔怕肚痾!打開份菜單,見到有幾多選擇,第一時間就叫左好多人推薦既印度香料奶茶,飲落去有陣濃烈嘅印度香料味。另外重點左一杯Sweet lassi奶昔,普通乳酸味,但好岩用黎解辣。瑪沙拉咖哩芝士唔辣,加上茅屋芝士食落口感好豐富,而且落左牛油會覺得好香,就算無加肉都覺得滿足。北印度套餐配Roti呢個餐一次過有幾款咖喱,好岩我呢啲冇食過印尼菜既人。 Roit好似薯片咁脆,個飯又炒到好香!而個甜品就係玫瑰炸奶球,食落好甜 ,但又幾好食,出面未食過類似既野估唔到印尼菜又幾岩我胃口,好似發現新大陸咁(好大鄉里),下次真係要叫朋友過黎試下!

瑪沙拉咖哩芝士

北印度套餐配Roti

估唔到印尼菜又幾岩我胃口,好似發現新大陸咁(好大鄉里
),下次真係要叫朋友過黎試下!
2018-01-19
5 分鐘 (堂食)
  • 瑪沙拉咖哩芝士
  • 奶茶