2017-08-04 294 瀏覽
又來到星期六的下午茶時間。荃灣太多野食,多到每次都唔知食咩好。今次一行入荃新天地,見到呢間餐廳的廣告,即刻上去睇下。2點幾都冇tea menu 得lunch,都好啦。我叫了菠菜煙肉班尼迪蛋,一個set 連湯或沙律及飲品!今日的指定餐飲係荔枝果茶!我要了湯,是西蘭花薯仔湯!正呀😋😋 好耐冇飲呢個湯!好creamy,好濃薯仔味。班尼迪蛋就一般啦!始終仲未喺香港食到一間整得好食!好掛住加拿大間ABC Country😩 佢d菠菜份量好多,煙肉唔算肥,連個包食感覺不錯👍另外仲叫了個brownie~ 好食,濃濃朱古力,又唔會死實!好味荔枝果茶,雖然d荔枝係罐頭荔枝,但個茶做得好清新,飲得出荔枝味,又唔甜,好過成日飲檸檬茶😁
又來到星期六的下午茶時間。
2點幾都冇tea menu 得lunch,都好啦。