2024-05-22
今日嚟到海港城嘅 Savvy 食飯 !! 地方真係好大 , 分咗唔同區域 ~ 枱與枱之間超級闊落 !! 我哋揀左 Savvy 特色分享餐單 ($798) 北海道刺身級帶子帶子好大粒 , 外面焦香 🤤🤤 中間仍然保持軟滑 日式海蝦蔬菜拼盤材料好豐富 , 有大蝦 , 蘿蔔絲 , 青瓜 , 瓜子 , 牛油果 , 青蘋果 , 紫椰菜絲 , 口感好豐富 ! 配埋加咗少少紅椒粉嘅沙律醬 , 撈埋一齊好清新 , 又辣辣地 ~ 食到停唔到口 ! 👍👍Savvy 特色雜菜湯感覺似羅宋湯同印度雜菜湯 , 但冇咁酸 ~鐵板印度香烤拼盤拼盤有羊肉 , 魚同雞肉 🤗🤗 一次過試晒 3 款肉類 !! 香料味好濃 , 肉質感比較鬆軟 ~牛油烤餅睇圖都知道好食 !! 好香牛油味 !! 正 !扒澳洲乳飼羊扒羊扒大件厚肉 ! 生熟程度啱啱好 😋😋 軟腍腍 , 個黑胡椒汁好惹味好有驚喜 !! 北印度香炸雜菜炸得好香口 , 配埋薄荷醬食 , 減低油膩感 , 更加清新 ~整體嚟講 , 食店提供咗好多特色亞洲菜嘅選擇 , 比一般嘅亞洲餐廳更有特色 ~ 除咗食物出色 , 值得一讚嘅地方就係食店空間感十足 😎😎 同朋友嚟傾偈 ,
北海道 刺身級帶子
帶子好大粒 , 外面焦香 🤤🤤 中間仍然保持軟滑
日式海蝦蔬菜拼盤
Savvy 特色雜菜湯
感覺似羅宋湯同印度雜菜湯 , 但冇咁酸 ~ 鐵板印度香烤拼盤
拼盤有羊肉 , 魚同雞肉 🤗🤗 一次過試晒 3 款肉類 !! 香料味好濃 , 肉質感比較鬆軟 ~ 牛油烤餅
睇圖都知道好食 !! 好香牛油味 !! 正 !
扒澳洲乳飼羊扒
北印度香炸雜菜
整體嚟講 , 食店提供咗好多特色亞洲菜嘅選擇 , 比一般嘅亞洲餐廳更有特色 ~ 除咗食物出色 , 值得一讚嘅地方就係食店空間感十足 😎😎 同朋友嚟傾偈 , 慶祝生日 , 飲酒 , 絕對係唔錯嘅選擇 !