2008-05-03 96 瀏覽
同老公出去散下心....十點準時專登入黎買啲蛋糕, 餅乾, 行咗個圈, 最後夾了 blueberry scone, $8.5, and blueberry muffin, $14! 結果旅程當中無食, 做了兩天早餐! 昨天吃了 muffin, 當然會烘過啦, 講質地就唔及 mrs. fields, starbucks, 連麥當當既都俾佢濕, 但佢既藍莓真係好多, 啖啖都有, 算合格啦(因為唔濕都即係無咗多油份)! 另外, 今朝食咗個 scone, 烘過後, 表現脆脆的, 但就真係太乾啦, 唔知關唔關再焗既原因, 呢個真係唔得! 呢度係外國人超市, 下次都係買番啲法包! 最想講既係收銀員, 收錢時問我 : 有無膠袋 (質問), 係咪應該問:要唔要膠袋? 是否外國人先係顧客至上呢?

muffin
scone
others
$10 (早餐)
  • 多殼法包