2009-04-26 7 瀏覽
昨晚跟朋友仔忽然去了青衣, 原來露天餐廳已經沒有, 由於很想坐靠窗的位置, 故選了扒王.大概只有60% 入座率, 窗口位當然有, 不過當我地問waitor我地想坐....竟然面露不悅, 講左句, 個邊未擺好位, 然後好不耐煩帶我地去坐, 兩秒鐘後有一疊餐牌, 暗勞氣咁"掉"底兩杯水.朋友仔叫西冷牛, 我叫BBQ Rib, 紅湯.餐包: Goodie紅湯: Not bad 西冷牛: 有點薄, 好蘇, 沒有特別鞋/鬆, 口感不過不失, 整體就below average la.BBQ RIB: 反而幾好, 肉嫩, 有肉汁但又唔會好難食骨. 整體中上伴菜: 玉米+蘿蔔OK; 薯格好乾好油整體, 價錢來說唔可以話差, 當然如果地顫乾淨就好D啦. 不過, 全餐飯都好驚有事要叫Waitor大佬, 因為實在太惡型惡相惡態度. 都未失過比錢食餐飯要咁, 唉.

朋友仔叫西冷牛, 我叫BBQ Rib, 紅湯.

餐包: Goodie
紅湯: Not bad