2019-12-02
門口整到好似外國 clinic 咁有啲 tricky 位唔係就咁就開到門我需要求救先搵到入口,哈哈 🤣不過入到去覺得呢度更加似一個華麗嘅花園仲帶點古典嘅英倫味道,非常 unique一邊食住脆口惹味嘅 crisps一邊細閲成本 medical booklet 咁樣嘅 menu揀最啱我嘅 prescription —— Gin Cocktails Menu 嘅設計好貼心,將唔同口味嘅 cocktails 分類仲精選咗幾款 signatures幫咗選擇困難症嘅朋友一個大忙呀~【Cotswolds Dry Gin】望落白濛濛有啲 cloudiness因為係 non chill-filtered gin帶點 citrus 嘅回甘同清新【Ham & Cheese Board】Savoury 有冷盤拼盤同埋 cupcakes我哋呢個拼盤嘅嘢好齊全芝士有唔同 textures,味道由淡到濃Parma ham 好鹹香,水果超鮮甜!【Blind Tiger Gin】比較簡約,入口順滑有少少橙皮嘅甘味適合唔鍾意咁甜嘅朋友【Ki No Bi Gin】來自日本,用咗東方嘅草本植物例如有紫蘇、柚子同薑,真係充滿和
有啲 tricky 位唔係就咁就開到門
我需要求救先搵到入口,哈哈 🤣
不過入到去覺得呢度更加似一個華麗嘅花園
仲帶點古典嘅英倫味道,非常 unique
一邊食住脆口惹味嘅 crisps
仲精選咗幾款 signatures
幫咗選擇困難症嘅朋友一個大忙呀~
【Cotswolds Dry Gin】
望落白濛濛有啲 cloudiness
因為係 non chill-filtered gin
帶點 citrus 嘅回甘同清新
【Ham & Cheese Board】
Savoury 有冷盤拼盤同埋 cupcakes
我哋呢個拼盤嘅嘢好齊全
芝士有唔同 textures,味道由淡到濃
Parma ham 好鹹香,水果超鮮甜!
【Blind Tiger Gin】
比較簡約,入口順滑
有少少橙皮嘅甘味
適合唔鍾意咁甜嘅朋友
【Ki No Bi Gin】
來自日本,用咗東方嘅草本植物
例如有紫蘇、柚子同薑,真係充滿和風 🇯🇵
味道複雜但 balance 到,飲落好 refreshing
【Whitley Neill Quince】
底下七彩繽紛嘅係 Gin Jelly
好配合呢款果香味重嘅 gin
整體比較甜啲易入口
【Nordés Gin】
原料有用嚟整白酒嘅葡萄 🍇
唔止清甜,而且花香突出
泡咗個 Dr. Fern 茶包,增添咗茶香
【白蘭樹下 Perfume Trees Gin】
店員見我哋對呢支 display 嘅 gin 好有興趣咁
就同我哋講解咗幾隻香港製造嘅 gin
呢款顧名思義有白蘭花
另外仲有檀香、陳皮、龍井同當歸
有獨特嘅中草藥餘韻,下次試下先!
希望以後有更有本土 gin 誕生啦 ❤️