2025-01-24
入到黎北角匯呢個商場搵食,當然要搵下有無餐廳睇到靚景架啦,於是揀咗呢間喺1樓既西餐廳。餐廳既景觀唔錯,幾開揚,想既話仲可以坐戶外添!我地一行兩人,最終選擇坐室內。午餐既選擇都好大路,可以話無咩驚喜,又可以話實會揀到自己既心水。Appetizer buffet 無影到相,因為實在太唔吸引有大路既餐湯、沙律菜各一款,仲有幾款熱食,例如:butter chicken, eggplant and pork, pepperoni pizza 🍕,但個賣相就有少少似兩餸飯既 feel,我地睇完就算,唯有專心食主菜見到份主菜,個心終於定番少少呢個豬背扒有燒香既味道,厚切得黎又剛剛好熟哂,熟得黎又保持到肉汁,調味亦剛剛好,想濃味d就可以點旁邊的黑椒汁。幼薯條香脆,整體算係好味道!三文魚扒亦都煮得出色,魚皮香脆,魚肉嫰滑,配菜份量唔少,屬健康飲食之選。餐飲揀咗凍檸檬茶少冰,正常水準。整體來說,如果想喺北角搵個地方舒舒服服食餐lunch,又可以坐耐d慢慢傾計,呢間都尚算唔錯既。但如果目標係好似食半自助餐咁享用個Appetizer buffet,咁呢間就完全唔係嗰回事啦!
我地一行兩人,最終選擇坐室內。
餐飲揀咗凍檸檬茶少冰,正常水準。