2019-08-17
同新朋友仔食lunch,大家都鍾意試新野,佢就建議來呢間試下。地方寬敞,明亮,舒適。午餐semi-buffet一律62蚊,中西式的主菜都有。店員會每人俾一個湯碗,一隻碟同一套餐具。俾你自己出去裝湯同沙律甜品。雖然自助區選擇唔多,但每樣野都好精緻。食物唔會準備太多好同意佢的經營方式,咁樣可以減少浪費。但就refill 得好快每日一款湯,今日係番茄薯仔紅蘿蔔煲豬骨。清淡,唔油膩,足料沙律吧有生菜,蘋果薯仔沙律,紅蘿蔔青瓜絲,枝豆,木耳。另外仲有粉絲,少少鹹味,好健康最鍾意個蘋果薯仔沙律,因為好多時啲舖頭都淨係得薯仔,咁樣會食多左澱粉質。加左蘋果可以增加口感,又加左份天然的甜味係個沙律度健康食肆甜品區有涼粉,芝士蛋糕,大菜糕同阿華田pudding. 每樣野食到差唔多,店員就个refill樣新的出來。之後有小cup cake同唔知係啫喱定大菜糕的野推介阿華田布丁,唔會太甜,但又濃的阿華田味,encore 左三次主菜上得比較慢。今日所見,有廿人左右,啲人試曬出面的野,個主菜都仲未嚟。個主菜餐牌都幾吸引,佢有一般餐廳都無的waffle同麵包布甸不過我對金沙骨情有獨鍾,所以今次試左金沙骨先。相信係由
每日一款湯,今日係番茄薯仔紅蘿蔔煲豬骨。清淡,唔油膩,足料
健康食肆
相信係由於出面有自助餐區,所以個主餐都唔會太大份。飯係少的對男的來講,我就覺得啱啱好。餸的份量都標準,有4-5嚿金沙骨。配埋好多蔬菜,好健康丫個骨食唔到有檸味,只係甜甜地。
好滿足要再來丫