2013-12-28 651 瀏覽
繼幾個月前食個Weekend Brunch 之後, 我地今次返兜食返個Semi buffet Lunch, 呢個可能更加適合女仔, 我地食得更加愜意。呢日落大雨, 所以唔可以坐係出面, 不過我更加喜愛樓上, 一上到去就見到裝飾好既聖誕樹, 就算出面落幾大雨, 上到黎樓上都有好溫暖既感覺。慢慢研究下個餐牌, 商量下食咩, 大家都諗住個主菜SHARE一齊食, 所以最後決定一個要魚, 一個要Open-up Burger,跟住就好安心咁出去攞野食。我就最鐘意食紅菜頭, 朋友鐘意食烤南瓜同薯仔沙律, 另外唔少得進攻個盤Grilled vegetable, 個盤真係精粹! 次次都好想成盤拎左佢返埋位~ 呵呵, 唔知有冇人試過呢?!  不過食左就食唔到其他野食啦~煙三文魚, cold cut既火腿我當然唔會放棄啦! 其實檯面既食物, 十樣有八樣都好好食, 貴精不貴多, 所以真係要早D去, 然後慢慢逐樣品嘗。食完兩輪, 主菜就到啦, 朋友既crusted fish 同我既漢堡都到左啦。crusted fish 外脆內軟, 好軟滑又唔膩, 再加上我地係一齊食, 所以我地先可以食埋個漢堡。漢堡件扒有炭燒香

不過食左就食唔到其他野食啦~

食完兩輪, 主菜就到啦, 朋友既crusted fish 同我既漢堡都到左啦。crusted fish 外脆內軟, 好軟滑又唔膩, 再加上我地係一齊食, 所以我地先可以食埋個漢堡。漢堡件扒有炭燒香, 個漢堡仲有新鮮炸起既薯條, 真係好鬼邪惡!!
但係又忍唔到口喎, 最後當然係食晒啦~

食左咁多野, 我已經食唔到甜品, 朋友就仲可以食件蛋糕, 佢話睇中左件蛋糕唔食唔得, 我就唯有多食幾件生果幫助消化啦~
頭盤 - 沙律
甜品