2019-05-07
放假終於有時間去網上好多好評的韓式甜品Cafe-Seoulmate Cafe試下!靚靚嘅後花園因為落雨所以無開,非常可惜!出邊後花園的環境好舒服,同埋好chill ...好適合同朋友傾吓計、食下野!店內嘅佈置好有心思,俾人一種好chill嘅感覺!加上招牌雲做燈飾!變得非常可愛!餐牌食物的款式有很多、而且很多都好吸引!圖片樣樣野都好可愛!好想全部都叫晒佢!雖然你間鋪頭係咪食甜品出名!但係首先都要試吓佢嘅主食!1-嚿Seoulmate 雲 👍👍👍👍👍呢舊雲嘅造型非常可愛!炒飯有粒粒鰻魚,炒得好香!加埋絲絲芝士,食落去軟綿綿!非常唔錯!出邊配上蛋白!造成雲的形狀!非常可愛!蛋白好似疏乎厘的效果,入口即溶!好特別和有創意的做法!2-熱朱古力奶烤自家製棉花糖 👍👍👍👍棉花糖好似屋頂咁吸住左杯熱朱古力!軟綿綿,口感好特別!但因為棉花糖加朱古力都是很甜,有一點甜過龍!3-草莓芝士奶蓋👍👍👍👍👍甜甜的草莓遇上滑滑的芝士,非常配合!有一種戀愛甜甜的味道!4-阿朱媽年糕多士同雪糕大戰軟綿綿嘅棉花糖放在剛烤好的多士再配上朱古力醬和雪糕!味道簡直非常美味!甜甜的、讓人有一種治癒的感覺👍👍👍👍
1-嚿Seoulmate 雲 👍👍👍👍👍
2-熱朱古力奶烤自家製棉花糖 👍👍👍👍
3-草莓芝士奶蓋👍👍👍👍👍
甜甜的草莓遇上滑滑的芝士,非常配合!有一種戀愛甜甜的味道!
4-阿朱媽年糕多士同雪糕大戰