2023-04-22
去太古搵個朋友👩🏻🦰,之後一齊食嘢,朋友👩🏻🦰對呢區好熟悉,佢帶咗我嚟呢間餐廳🍽️開餐,話呢度食物幾美味😆呢度有多款 QUATTRO'S SET DINNER 可以選擇,咁我哋揀咗其中兩款,$218 嘅「扒美國🇺🇸春雞🐓配鵝肝醬燒汁」同埋 $298 嘅「扒安格斯西冷牛扒🥩配黑松露野菌忌廉汁」😆Set Dinner 加 $38 有「自助沙律吧」,呢個自助沙律吧 除咗有沙律🥗之外,仲有一啲吉列食物、芝士🧀️、餐湯、甜品 等,而食材 質素出奇地唔錯👍,其中特別好味嘅有 慢煮雞胸、炸雞、咖喱角😋仲有個「泡菜牛肉杯」,都幾特別又幾好食😋餐湯係「薏米煙肉忌廉湯」😋「扒美國🇺🇸春雞🐓配鵝肝醬燒汁」:「春雞」拆咗骨外皮燒到脆脆哋,雞肉都幾軟熟仲啖啖肉😋,食得好方便🤩;嗰個「鵝肝醬燒汁」仲相當惹味🤩「扒安格斯西冷牛扒🥩」大約係八成熟,切開裏面有少少粉紅色🤩,肉質一樣係幾軟熟仲幾 juicy😋;兩個晚餐嘅配菜其實都幾好味,其中「烤蒜頭🧄」同「烤紅蘿蔔」非常好食🤩食完仲叫咗杯「熱咖啡☕️」同埋「熱檸水🍋」,仲有甜品🤩
仲有個「泡菜牛肉杯」,都幾特別又幾好食😋
餐湯係「薏米煙肉忌廉湯」😋
食完仲叫咗杯「熱咖啡☕️」同埋「熱檸水🍋」,仲有甜品🤩